Állatkerti felfedező séta vakok és gyengénlátók részére a Veszprém LC szervezésében

Szeptember 9-én, szombaton a Megyei Vakok és Gyengénlátók részére állatkerti felfedező és bemutató sétát szervezett a Veszprémi LC. A nagyszerű időben és csodálatos helyszínen megrendezett eseményen mintegy 30 fő vett részt. A Veszprém LC sokak számára szerzett így ismét örömet és életre szóló élményeket! Az eseményen a túravezetést az állatkert vezetője, egyben a klub oszlopos tagja Török László és az állatok fő gondnoka Karcsi bácsi  végezte. A rendezvényen jelen volt Leitold László a klub elnöke és Hégely Péter kormányzó is.

A program 10 órakor rövid köszöntőkkel kezdődött, majd a csapat egy szervezett túra keretében látogatta végig az állatkerti fő helyszíneket. A mintegy 3 órás hivatalos program minden percére jutott valami érdekes és izgalmas látni-, illetve hallani- vagy tapintani való. Karcsi bácsi vezetésével a megtekintett, kialakított bemutató helyek lakói, élete, szokásai megelevenedtek, könnyen elvarázsolták az embert. Az első blokk végén a résztvevők különböző hideg- és melegvérű állatokat vehettek kézbe. Felnőtt és gyerek egyaránt örömmel és izgatott kíváncsisággal simogatta nem csak a „kézenfekvő” nyuszikat és tengerimalacokat, de a kígyót és teknőst is.

A Veszprémi állatkert egyik érdekessége, hogy az egzotikusabb állatok mellett kialakításra került egy háztáji gazdaság is, ahol a látogatók például a kendermagos tyúkot, a mangalica sertést vagy a szamarakat figyelhetik, vagy akár simogathatják meg. A program záróeseményeként a résztvevők koponyákat, preparátumokat vehettek kézbe, illetve kérdéseket tehettek fel Karcsi bácsinak. Leitold László elnök úr a vendégek felé jégkrémekkel kedveskedett, továbbá két laptopot is adományoztak.

Meg kell vallani, az Algida Magnum jégkrémek igen jól estek egy ilyen tartalmas és szép időben tett séta után. Hégely Péter a kormányzóság nevében hűtőmágneseket adott át a gyerekek számára, emellett egy idei éves világelnöki személyes kitűzővel is kedveskedett az esemény végén Karcsi bácsi által feltett kérdésre leggyorsabban helyesen választ adó részére.


Képgaléria


Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba