Hégely Péter kormányzói köszöntője

Kedves magyarországi Lionok!

Mély megtiszteltetés számomra, hogy Ti, magyarországi Lionok a legutóbbi éves konvenciónkon a 2023-2024-es LIONS év Kormányzójává választottatok. Eddigi életem talán legsűrűbb, legnehezebb, de mindenképpen a legfontosabb 12 hónapjára készülök. Ígérhetem, a legjobb tudásom és legtisztább szándékaim szerint fogom szolgálni a közösségünket!

Akik nem ismernek, azoknak röviden magamról: 48 éves vagyok, Monoron élek a két (majdnem) felnőtt fiammal, Áronnal (20) és Barnabással (17), akik a két évvel ezelőtti válásom után velem maradtak. Végzettségemet tekintve politológus és szociológus vagyok. A PTE TTK Földtudományok Doktori iskolájában az abszolutóriumot megszereztem, sajnos a doktori fokozatszerzés viszont egyelőre még várat magára. Pályafutásom alatt elsősorban tanácsadóként, szakértőként dolgoztam a területfejlesztés, EU pályázati rendszerek, valamint a büntetés-végrehajtás területein. Több tudományos publikációt is jegyeztem, kiadványokat szerkesztettem. Az elmúlt években a vállalkozásom fő profiljává a világítástechnika vált, az Elycon Kft. tulajdonos-ügyvezetője vagyok. Angolul és németül beszélek.

A LIONS mozgalomhoz 2007-ben csatlakoztam. 4 évig voltam klubelnök, majd zónaelnök, mielőtt két évvel ezelőtt az éves konvención a küldöttek 2. alkormányzónak választottak. Az elmúlt évben első alkormányzóként egy nagyszerű triumvirátusnak lehettem a tagja. Koncsik István Kormányzóval és Hunyadi János 2. alkormányzóval napi szinten egyeztettünk, így minden fontosabb és kevésbé fontos döntésbe volt módom belelátni és a konkrét munkákba bekapcsolódni. Egy hároméves kormányzói ciklus középső évére készülök. Koncsik István leköszönő kormányzó fantasztikus munkabírásának és elhivatottságának hála kijelenthető, hogy az elmúlt évben jelentős és dinamikus megújulás indult el a hazai Lions mozgalomban. Elsődleges feladatomnak tekintem ennek a lendületnek a továbbvitelét, a kijelölt célok szerint elvárt eredmények realizálását.

Legfőbb célok, eredményelvárások a 2023-2024-es Lions évre:

  • A tagságunk és a klubok számának bővítése;
  • A LIONS mozgalom ismertségének és elismertségének erősítése, a taggá válás és tagnak maradás vonzóbbá tétele, a fiatalítás előmozdítása;
  • meglévő programjaink megtartása mellett új, innovatív, támogató és egyben mi lionok számára is örömet okozó közösségépítő események előmozdítása;
  • Nemzetközi kapcsolataink erősítése, kiemelten a V4 együttműködés, a Trijumelage program, valamint a 2027-es vagy 2028-as budapesti Európa Fórum megrendezése;
  • Az UkrajnaHelp programunk folytatása.

Természetesen e célok és elvárások csak veletek közösen valósíthatók meg. Számíthattok rám és én is számítok rátok! Szeretném, ha minél többetek véleményét, ötletét, örömét és esetleges bánatát vagy kritikáját megismerhetném. Legyen szó klubülésről, szakmai egyeztetésről vagy jószolgálati eseményről, hívjatok és örömmel megyek! Szolgálok. Veletek, mindig együtt.

 

„Alkalmazkodjatok az idők változásához, de ragaszkodjatok az örök időkre szóló elvekhez!”

Jimmy Carter


Képgaléria


Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba