Kárpátaljai szemszűrés: 1. nap, Beregszász

Hégely Péter Kormányzó, Fekete Olga egészségügyi programfelelős, Cidor Mihalyné nyíregyházi klubtag és Fodor István a Galéria Optika tulajdonosa részvételével 3 napos szemszűrő program indult el 2023. november 8-án Beregszászon. A program előkészítésében és szervezésében  nagy szerepet vállalt a Beregszászi Lions Club elnöke, Nagy Béla, aki a klubtársakkal együtt egész nap segítette a rendezvény lebonyolítását. 

A 11 órás kezdésre már mintegy 80 rászoruló várta, hogy mielőbb sorra kerülhessen a látásjavítást célzó vizsgálaton. Megindító volt látni, ahogy a rengeteg rászoruló ember órákon keresztül várta türelmesen, hogy sorra kerülhessen és megfelelő szemüveghez juthasson. A szemüvegek svéd lions barátaink adománya, melyek előzetesen a Budaörsi Leok által kerültek átválogatásra, ezúton is köszönjük nekik és Dr. Kutsch Zoltán Leo koordinátornak a nagyszerű munkát!

A csapat egész nap, szinte megállás nélkül szűrte a rászorulókat. Elfáradtunk, de fantasztikus jó érzéssel zártuk a napot. Számos megható pillanatot éltünk át. Mind közül talán az volt a leginkább felejthetetlen, amikor egy szemtengelyferdüléses páciens került sorra. A hölgynek nem volt szemüvege, a vizsgálat során pedig megállapítottuk, hogy sajnos a speciális dioptria értékei miatt nem tudunk neki szemüveget adni. A hölgy nem adta fel, hanem elkezdte próbálgatni az asztalra tett, be nem mért szemüvegeket. Mintegy egy óra keresgélés után boldog mosollyal az arcán közölte, hogy megtalálta a neki tökéletes szemüveget, és hogy végre rendesen lát. Megölelt minket és azt mondta, ez élete legboldogabb napja! 

Csütörtök reggel irány Nagydobrony! 


Képgaléria


Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba