Kárpátaljai szemszűrés: 2. nap, Nagydobrony

A kárpátaljai szemszűrési kormányzói program csütörtökön Nagydobronyban folytatódott. A rendezvényt óriási érdeklődés övezte. Megállás nélkül dolgoztunk azért hogy a nap végére minden rászoruló szemüveghez juthasson.

A nap folyamán mintegy 240 rászoruló várta, hogy sorra kerülhessen és szemüveghez juthasson. Az emberek csöndes békességgel akár több órán keresztül várták ki a sorukat. Fantasztikus érzés volt ismét látni, hogy az adományba kapott használt svéd szemüvegek hogyan kelnek új életre és hogy szolgálják az igazán rászorulókat még sok éven keresztül. Itt az emberek nem a szemüvegre, mint tàrgyra, hanem a látasuk minőségi javulására vágytak. A forma, a szín, a szemüvegkeret minősége alig volt szempont, csak az számított hogy egy tisztább világ táruljon a szemük elé. Megható volt mindezt látni. 

Ilyen jelentős érdeklődésre magunk sem számítottunk. A nap végére több mint 150 db bemért szemüveget osztottunk ki a rászorulóknak úgy,  hogy alig 50 db bemért szemüvegünk maradt meg. Ez súlyos dilemma elé állította estére a csapatot. Pénteken Visken várnak minket, de már biztosan nem tudunk magunkkal vinni annyi bemért szemüveget, amennyire igény lenne! Úgy döntöttünk, hogy a Viski utat elhalasztjuk. Pár héten belül újból eljövünk Kárpátaljára, Viskre, hogy ígéretünknek megfelelően ott is elvégezzük a szűrést.

Este még egy fantasztikusat beszélgethettünk és egy csodálatos libavacsorát költöttünk el közösen Nagybégányban Nagy Bélával, valamint Judittal és Péterrel az ő családi éttermükben. 

Pénteken irány haza, de a kárpátaljai szemszűrő program hamarosan folytatódik...

 


Képgaléria


Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba