Két nap, két ország, határtalan szolgálat - Beregszásztól Balatonlelléig

A kárpátaljai szemszűrés kormányzói program harmadik napján mielőtt hazaindultunk volna még volt szerencsénk megtekinteni a beregszászi református egyház szocialis pékségét, ami naponta többszáz rászorulónak biztosítja szó szerint a napi betevőt.

 

 

Óriási segítséget jelent a leginkább rászoruló kárpátaljai magyaroknak az a munka amit Nagy Béla vezetésével a református egyház végez. A széles szociális munka között is kiemelhető a pékség, ami sokak számára biztosítja a legelemibb élelmezési szükségleteket. Finom illatok és fantasztikus friss, forró kenyerek vártak minket a szivet-lelket melengető pékségben.  Persze a folyamatos működés, az állandó minőség és a növekvő igényekkel szembeni elvárasok nagy nehézségeket támasztanak a pékséggel szemben. Átbeszéltük a fejlesztési és működési szüksegleteket, hogyan tudnánk akár a nemzetközi Lions alapítványon (LCIF) keresztül támogatáshoz juttatni. Beszéltünk továbbá arról is, hogy a beregszászi klub mellett hamarosan legalább további egy klubot hozzunk létre Kárpátaljan, terv szerint elsőként Nagydobronyban! 

Kis csapatunk ezt követően elbúcsúzott Nagy Bélától és feleségetől Marikától, majd a felejthetetlen és szívmelengető élményekkel hazaindultunk. Mindannyian fizikailag fáradtan, de lelkileg megerősödve szerencsésen hazaértünk. 

Hégely Péter kormányzó másnap reggel már Balatonlellére indult, ahol a nagyszerű 30 éves klub önkormányzati elismerő ünnepségére volt hivatalos. Jó volt együtt lenni, kötetlenül es hosszasan beszélgetni a klubtagokkal, elsősorban is  Németh Istvánnal és Mag Jánossal. 

Ezúton is gratulálok a klubnak és kívánjuk hogy a következő évtizedekben is ilyen alázattal és jókedvvel szolgálják a közösséget, a helyi és távolabbi rÁszorulókat.


Képgaléria


Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba