Nemzetközi Konvenció Bostonban - Óriási elismerés a magyar lionoknak!

2023. július 7-én kezdetét vette az éves LIONS Konvenció Bostonban. A nemzetközi eseményen a magyar lionokat Hégely Péter kormányzó képviseli. Brian E. Sheehan leköszönő Nemzetközi Elnök rövid felvezető köszöntőjében az indiai és török látogatásai mellett meghatározó élményként emelte ki azt az óriási munkát is, amit a magyar lionok a saját districtjükben végeznek és amit Ukrajnában személyesen látott.

 

A plenáris üléseket követően az első nap délutánján még szemináriumi keretek között folytatódott a munka, majd este az ünnepi bankett vette kezdetét. Fél év intenzív képzést követően zárult a DGE seminar. A 27. csoport vezetőjétől, Niels Schneckerttől vette át az oklevelet Hégely Péter DGE. Köszönetként kormányzónk egy egyedi készítésű pálinkáskészletet adott át a csoportvezetőnek.

2023. július 9., vasárnap szintén intenzív nap volt a 105. Nemzetközi LIONS Konvención, Bostonban. Délelőtt ismét hatalmas tömeg, több mint tízezer lion gyűlt össze, hogy először megnézze a lions országok zászlóinak ünnepélyes bemutatását, majd meghallgassa a különböző nemzetközi pozíciókra jelöltek bemutatkozását. Persze, mint mindig, ezúttal is a leköszönő elnök, Brian E. Sheehan vitte el a show-t... Beszéde végén elérzékenyült, könnyeivel küszködve feleségének köszönte meg a sok-sok támogatást, amit az elmúlt évben tőle kapott nap, mint nap.

Délután szemináriumokra került sor, Hégely Péter kormànyzónk az LCIF támogatási rendszereibe nyerhetett nagyobb betekintést. Este már a szórakozásé és a kötetlen beszélgetéseké volt a főszerep. Kormányzónk az ausztrál és skandináv vendégestekre volt hivatalos, ahol régi és új barátokkal tölthetet felejthetetlen perceket.


Képgaléria


Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba